Hitta

Vaillant historia

Vaillants historia sträcker sig tillbaka till år 1874 då företaget grundades av Johann Vaillant i Remscheid, Tyskland. Ända sedan dess har Vaillant varit marknadsledande inom innovativa uppvärmningslösningar.

Vaillant Haren fyller 120 år

2019 Vaillant Haren fyller 120 år

En ganska speciell påskhare - med 120 års erfaranhet: Under påsken 1899 ser Vaillant’s grundare Johannes Vaillant en bild på en hare som kläcks ur ett ägg. Han tycker omedelbart om bilden då den illustrerar något nyskapande.

Så blev haren Vaillants varumärke. Vaillant är idag marknadsledande inom miljövänlig, innovativ och effektiv uppvärmning. Vi finns här med tysk kvalitet i en prisvinnande design redo att förse hem över hela världen med våra uppvärmningslösningar.

Fokusering på förnybara energikällor

2018 Fokusering på användningen av förnybara energikällor

Med avancerad teknik hjälper våra moderna system att spara energi, spara naturresurser och minska skadliga utsläpp. Vårt fokus ligger på system som använder förnybar energi. Dessa inkluderar system som kombinerar flera olika förnybara energikällor. Eftersom vi med våra produkter vill förbättra våra kunders livskvalitet och bidra till ett komfortabelt inomhusklimat till en låg driftkostnad.

Connected Comfort - bekvämt och säkert boende i ett nätverksbyggt hem

2017 Connected Comfort - bekvämt och säkert boende i ett nätverksbyggt hem

Vaillant är inblandad i skapandet av Connected Comfort - i syfte att ge mer intelligens till ditt hem i alla branscher. Connected Comfort koordinerar perfekt funktionerna för centrala tekniska applikationer enligt logik och dina behov: uppvärmning och ventilation, belysning och solskydd, dörrkommunikation samt hälso- och underhållssystem. Mer information finns här

Vaillant hare på turné

2014 Vaillant firar sin 140-årsjubileum

År 2014 firar Vaillant sitt 140-årsjubileum och ser tillbaka på sin långa historia, som har blivit fylld med världsnyheter. Med anledning av årsdagen skickar Vaillant en roadshow på turné till sina kunder, affärspartners och anställda i hela Europa. En hare utformad som en stor skulptur har en utställning i bagaget, så besökare kan se Vaillants historia igår, idag och imorgon och slutligen kan den skapa sin egen version av framtiden i Vaillants Future Studio.

Utställningsskeppet MS Vaillant

2013 Utställningsskeppet MS Vaillant på turné i Europa

Under en slogan "energi i rörelse", presenterade Vailant energiomställning i ditt hem. I mer än 50 europeiska städer, hade installatörer och intresserade konsumenter möjlighet att besöka det 100 meter långa utställningsskeppet för att ta reda vad energibesparingar och vad modern värmeteknik kan erbjuda.

Det nya Vaillant hybridsystem förenar värmepump och kondenserande panna

2012 Hybridsystem förenar värmepumpar och pannteknik

I augusti 2012, börjar Vaillant produktionen av en ny hybrid värmepump. Den kompakta värmepumpen integrerar förnybar energi i befintliga byggnader och system till låga investeringskostnader. Värmepumpen fungerar i kombination med en kondenserande panna för maximal energieffektivitet.

3kW värmepump och ecoTEC plus - ett oslagbart team

Användarevänlig reglering calorMATIC från Vaillant

2011 Komfort reglering – calorMATIC

Vaillant har en lång tradition av att producera användarvänliga gaspannor. Den nya generationen av reglering, calorMATIC, fortsätter denna tradition och pekar på ny väg framåt genom att ta hänsyn till konsumenternas individuella behov. Med sina moderna, intuitiva inställningar, uppnår calorMATIC önskad rumstemperatur. Snabbt och enkelt, med ett vrid och ett klicka och med standardiserade knappar. Personlig och användarevänlig - calorMATIC med rumstermostat.

Vaillant s mikrokraftvärme för produktion av värme och el på en gång

2011 Familjekraftverk för ditt hem

EcoPower 1,0 mikrokraftvärme system erbjuder alternativ energi för varje hushåll. Den producerar både värme och el, och är avsedd för småhus eller hem uppdelade på två lägenheter. Vaillant tillhandahåller därmed en teknik som länge saknats på marknaden. Det intelligenta, fördefinierade allround systemet är miljövänligt och mycket effektivt.

EcoPower 1,0 mikrokraftvärme -system - för hemmet och familjen.

OBS: Finns inte för försäljning i Sverige

Zeolit gas värmepumpen zeoTHERM är banbrytande teknik för Vaillant

2010 zeoTHERM: liten och effektiv

Vaillant sätter en ny standard med zeoTHERM zeolit-gas värmepump. För första gången någonsin kan hushållen nu använda sig av de naturliga värmeegenskaper som zeolit och vatten innehåller. Denna tekniska revolution är banbrytande för marknaden: värmepumpen spara inte bara energi, den har också en låg nivå av CO2-utsläpp. Man sparar pengar - och skyddar miljön.

OBS: Finns inte för försäljning i Sverige

2007 Premiär på den Asiatiska marknaden

Vaillant utvecklas, Asien utvecklas. Att kombinera de två är ett självklart steg! Med öppnandet av en fabrik i Wuxi i Kina, kan Vaillant nu verka i Asien och Stillahavsområdet

Värmepumpproduktion

2006 Start av egen värmepumpproduktion

Med början av produktionen av värmepumpar vid fabriken Gelsenkirchen fortsätter Vaillant att fokusera på Tyskland som en affärsplats.

Omvandling av Vaillant till koncern

2001 Ett varumärke blir en koncern

Varumärkena inom den nya koncernen fortsätta att säljas var för sig i olika europeiska länder. För att komplettera Vaillant märket, förvärvar företaget riktade varumärken för att utöka sin varumärkesportfölj och möta olika marknadsförhållanden.

Firandet av 40 miljoner sålda gaspannor och 125 år av Vaillant historia

1999 Ett jubileum – manga skäl att fira

Med 40 miljoner sålda gaspannor, firar Vaillant sitt 125-årsjubileum och tar emot det tyska kvalitetspriset

Marknadsintroduktion av solvärmesystem från Vaillant

1997 Introduktion av solvärmesystem

Genom att införa solvärmesystem för tappvarmvatten, utökar Vaillant ytterligare sin produktportfölj inom området förnybar energi. Ett viktigt steg för framtiden.

Vaillant pionjärer inom hållbar produktdesign med den första HHV vägghängd panna

1995 Utveckling och production under samma tak

Vaillant utvecklar och tillverkar sin första vägghängda gaspanna, och lanserar den på marknaden. Återigen lyckas varumärket således positionera sig som pionjär inom ett nytt och miljövänlig teknikområde.

Vaillant´s låg emissions panna sätter nya standarder inom hållbar teknik

1991 Ny thermoBLOCK med fokus på miljön

Med den nya låg emission pannan thermoBLOCK sätter Vaillant tidiga standarder inom miljöpåverkan. Pannan är uppskattad för sina låga utsläpp. Framgången bevisar att Vaillant är på rätt spår: nya kontor öppnas i Polen, Tjeckien, Ungern och Turkiet.

Öppnande av Vaillant filialer i flera europeiska länder

1970 Vaillant reser runt i världen

Med kontor i Nederländerna, Österrike, Belgien, Frankrike, Storbritannien och Italien, börjar Vaillant att njuta av ständigt ökande internationell popularitet för att garantera komfort i hemmet. 1972, har Vaillant redan sålt åtta miljoner enheter.

Vaillant Combi-Geyser VCW 20 är en intelligent kombination av värme-och varmvattenkomfort

1967 Värme och varmvatten i en intelligent kombination

Vaillant lyckas förena värme och varmvatten i en enda, kompakt, vägghängd "Combi-Geyser VCW 20" panna. Pannan bevisar sitt värde med sin korta uppvärmningstid och justerbar värmeeffekt.

Vaillant's Circo-Geyser MAG-C 20, världens första vägghängda geyser

1961 Vägghängd Geyser revolutionerar marknaden

Vaillant omdefinierar tekniskt möjligt, och lanserar den innovativa och utrymmesbesparande "Circo-Geyser MAG-C 20" på marknaden - världens första vägghängda panna.

Vaillant uppfinner centralvärme

1924 Centralvärme – en uppfinning av Vaillant

Fram tills nu hade fick rum värmas individuellt genom ugnar eller eldstäder. Med centalpannan och tillhörande system är det nu möjligt att för första gången värma flera radiatorer

Vaillant blir den första tillverkaren av en vägghängd varmvatten värmare

1905 Nästa stora idé skapar utrymme i badrummet

Vaillant är den första tillverkaren att producera en vägghängd varmvatten värmare, och denna uppfinning skapar mer utrymme i badrummet.

En hare blir ansiktet för varumärket Vaillant

1899 En hare blir ansiktet för varumärket

En påskdag, när Johann Vaillant bläddrar igenom en tidning, ser han en bild av en hare som kläcks ur ett ägg - och omedelbart vet han att haren ska bli hans varumärke. Detta varumärke har moderniserats flera gånger under åren, och är nu den mest kända logotyp inom värmeteknik i hela Europa

Det slutna systemet gas varmvattenberedare, en Vaillant Innovation

1894 Den första banbrytande innovationen

Med det "slutna systemet" gas varmvattenberedare, revolutionerar Johann Vaillant marknaden för gott. För första gången någonsin, värms vattnet upp av en gaslåga när det flyter genom ett stängt rör - utan att komma i kontakt med skadliga gaser: en revolution i badrummet.

Johann Vaillant grundar sitt företag

1874 Det första kapitlet i en fantastisk historia

Johann Vaillant, tionde barnet i sin familj, grundar sin egen verkstad som kopparsmed och pump tillverkare år 1874. Detta är0 början på en stor framgångssaga.