Hitta

Är du redo för nya ErP (energirelaterade produkter) direktivet?

Den 26 September 2015, träder det nya ErP direktivet (energirelaterade produkter) i kraft. Detta kommer att påverka marknaden för apparater för uppvärmning och varmvattenberedning och kräver att installatörer uppfyller särskilda krav.Läs mer om vad det betyder för dig och hur Vaillant kan hjälpa dig.

Tillbaka i december 2008 satte EU upp några mål för att göra Europa grönare. Dessa mål - så kallade 20-20-20-målen - var ämnad att:

  • Förbättra energi-effektiviteten med 20%
  • Minska utsläppen av växthusgaser med 20%
  • Öka andelen av förnybar energi med 20%

Som en del av detta ställer ErP-direktivet juridiskt bindande kriterier för energieffektivitet och utsläpp, som påverkar apparater för uppvärmning och varmvattenberedning.

Vaillant har länge arbetat för hållbarhet och miljövänlig design, och under 2010 satte Vaillant upp ett 10-årigt mål som innebar att minska CO₂-utsläppen med 25% av vår tillverkningsprocess och förbättra energieffektiviteten och minska vattenförbrukningen och avfall med 20%.

Liksom EU-direktivet har Vaillant både teknisk kompetens och miljövänlig strategi som kan bidra till att uppnå de 20-20-20 mål och samtidigt hjälpa dig - vår partner - att uppfylla föreskrifter och dra nytta av de möjligheter som uppstår från dem.

Det nya ErP direktiv består av två direktiv: ekodesign förordningen och direktivet om energimärkning.

Följande avsnitt innehåller en kortfattad information om hur det nya ErP direktivet påverkar dig.

Ekodesign

Grönare värme för en bättre framtid

Ekodesign förordningen är för att hjälpa och se till att produkterna som säljs och installeras efter den 26 September uppfyller EU: s nya effektivitetskriterier.

För att förbättra effektiviteten ytterligare, på till exempel en gaspanna, kan du för att göra den ännu mer effektiv, kombinera med teknik för förnybar energi, såsom värmepumpar och solpaneler för att skapa en verkligt hållbar uppvärmning.

Kondenserande gaspannor

När man tittar på utvecklingen för hållbarhet och miljövänligare uppvärmning är direktivet en möjlighet för dig att identifiera och ersätta äldre system med nya energieffektiva alternativ. Vaillant kondenseringsteknik ger dig möjlighet att erbjuda de mest energieffektiva lösningar till dina kunder. Som ett extra plus, kan du - om kunden vill ha en mer hållbar lösning - lätt och enkelt utöka eller ersätta systemet med förnybar energi.

Energimärkning

Hjälp dina kunder med att göra ett medvetet val

Från 26 September 2015, ska alla pannor, värmesystem och varmvattenberedare märkas med en energimärkning. Liksom de varumärken som du känner från hushållsapparater som tvättmaskiner och kylskåp, kommer värmesystem i framtiden också klassificeras från G till A ++

Samtidigt ska all produktlitteratur marknadsföringsmaterial som innehåller information om tekniska egenskaper, energiförbrukning eller pris, ska också visa produktens energimärkningen. Märkningen måste också innehålla information om ljudnivå och effekt.

Fokus på effektivitet - framställning och användning av energimärkning

Det är tillverkarens ansvar att se till att energimärkning och datablad levereras för alla sina produkter. Och som vår partner, har du en skyldighet att se till att kontrollera etikett och datablad till kunden.

De system som du installerar, består av olika komponenter, som också måste märkas. Du måste därför beräkna en total energimärkning beroende på systemkonfiguration.

Ett system med en bra energimärkning är inte nödvändigtvis alltid det bästa systemet för din kund. För att hjälpa kunden att välja det mest lämpliga uppvärmningssystem för sitt hem, krävs det fortsättningsvis dina kunskaper och råd.

Enkel märkning och eLearning

Du kan använda Vaillant gratis online-verktyg för att producera etiketter för energimärkning. Allt du behöver göra för att producera en etikett för systemenergimärkning är att öppna ErP programvaran på vår webbplats och följ sedan instruktionerna steg för steg - det är otroligt enkelt och lätt för dig, då du bara ska välja produktdata och trycka på skriv ut.

Om du behöver ytterligare information om ErP / ELD direktiv, är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Byte av värmesystem enligt direktiven

Införandet av ekodesigndirektivet ger dig ett bra tillfälle att informera dina kunder om fördelarna med miljövänligare uppvärmning- och varmvattenlösningar, samt ge kunden råd om den bästa lösningen för deras behov.

Oavsett om din kund är ute efter en lösning för nybyggnation, renovering eller utbyte, så har du som Certified Vaillant återförsäljare kunskap att erbjuda dem effektiva lösningar för alla situationer.

Nybyggnation

Nybyggnation ger idealiska förutsättningar för ett effektivt skräddarsytt Vaillant värme- och varmvattensystem. Helt beroende av förnybar energi eller i kombination med en konventionell lösning, såsom gas, ger Vaillant en uppsjö av alternativ för att göra dina kunders hem verkligen grönt

Tips for Nybyggnation

Moderniseringar

Modernisering eller renovering utgör också en stor möjlighet att installera ett mer hållbart värmesystem och se till att dina kunder uppnår besparingar på lång sikt.

De största energibesparingarna i hemmet uppnås faktiskt genom att ersätta värmesystemet. Och Vaillant ger dig möjlighet att erbjuda dina kunder den bästa lösningen.

Tips för modernisering

Uppgraderingar

För kunder som vill minska sina driftskostnader och förbättra sina gröna meriter, erbjuder Vaillant en mängd olika kombinerbara och förnybara lösningar för att uppgradera bra befintligt värmesystem. Det kan vara allt från solvärmesystem till hybridlösningar med värmepumpar.