Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Energimärkningsverktyg

  • För alla produkter och system
  • Säkert och pålitligt i enlighet med alla EU-föreskrifter
  • Intuitivt användargränssnitt
Länk till energimärkningsverktyg

Rätt energimärkning på ett ögonblick

Oavsett vilken produkt eller vilket system du vill installera – tack vare våra steg-för-steg instruktioner och det intuitiva användargränssnittet kan du enkelt skapa en lämplig energimärkning. Med vårt energimärkningsverktyg kan du vara säker på att följa alla föreskrifter och bestämmelser i EU:s energimärkningsdirektiv.

Energimärkning är ett måste

Sedan den 26 september 2015 är det obligatoriskt att energimärka värmeprodukter och uppvärmningssystem. Energimärkning är obligatoriskt för separata komponenter som värmegeneratorer och varmvattenberedare, liksom för kompletta uppvärmningssystem. Med denna märkning, som är standardiserad i hela Europa, får kunderna ett viktigt beslutningsunderlag vid köp av ett nytt uppvärmningssystem eller vid renovering och uppgradering av sitt befintliga uppvärmningssystem.

Snabbt. Enkelt. Säkert.

Ange bara uppgifterna och skriv ut en system- eller produktetikett. Du kan också öppna dina senast sparade beräkningar.

Översikt över alternativen

Skapa en produktetikett

När du köper en produkt från Vaillant medföljer korrekt produktetikett och datablad.

Om du vill skriva ut en ny produktetikett, exempelvis för en äldre produkt, använder du bara sökfunktionen.

Skapa en systemetikett

En systemetikett medföljer vid leverans av förkonfigurerade Vaillant-system. Denna systemetikett omfattar alla komponenter i paketet. För alla andra system behöver du själv skapa en systemetikett och ett datablad. Du kan också enkelt integrera produkter från andra tillverkare.

Viktigt att veta:

  • En monovalent varmvattenberedare tas inte med i beräkningen av en systemetikett. Den får bara en produktetikett.
  • En systemetikett för uppvärmningssystem skapas för ett system bestående av exempelvis en vägghängd gasapparat, en monovalent varmvattenberedare och en reglering.
  • Enskilda uppvärmningsenheter får en produktetikett. Undantag: om du kombinerar en solvärmeanläggning med en bivalent varmvattenberedare eller en ackumulatortank med en varmvattenstation kan varmvatteneffekten beräknas och därefter kan en systemetikett skapas för uppvärmning och varmvatten.

Mina beräkningar

Du kan spara alla dina beräkningar för produkt- och systemetiketter för ett senare tillfälle eller som ett utkast för framtida beräkningar. Då har du tillgång till dina bästsäljare med bara ett klick.

Kom igång med energimärkningsverktyget

Vaillant energimärkningsverktyg är exklusivt för Vaillant-partners. Du kan starta direkt med inloggningsuppgifterna som du använder för PartnerNET.

Starta vårt energimärkningsverktyg

Vi erbjuder energimärkningsverktyget som webbversion, så att du kan använda det på din dator eller surfplatta:

Kontakta oss

Om du har frågor eller feedback gällande vårt energimärkningsverktyg, kontakta oss gärna: