Vår webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida som skräddarsys för dina intressen. För att använda webbplatsen med fullständig upplevelse, var god och acceptera cookies på vår hemsida. För mer information om cookies, se vår sekretesspolicy.

Acceptera cookies och fortsätt Avvisa cookies

Integritetspolicy

Tack för ditt intresse för information från Vaillant GmbH. Vi vill att du ska veta att din integritet är viktig för oss. I denna integritetspolicy beskriver vi varför och hur vi samlar in, använder och kan lämna ut de personuppgifter du tillhandahåller när du besöker vår webbplats.

Vi uppmanar dig att läsa integritetspolicyn innan du lämnar några uppgifter. Genom att använda webbplatsen bekräftar du att du förstår och godkänner villkoren i integritetspolicyn.

På vår publika webbplats kan våra besökare inte kommunicera med andra besökare eller lägga ut information som är tillgänglig för andra. Vår webbplats innehåller länkar till tredje parter. Sådana tredjepartsleverantörer av nättjänster kan samla in uppgifter om sina besökare.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig för alla personuppgifter som kan komma att samlas in via denna webbplats är

Vaillant Group Gaseres AB, Norra Ellenborgsgatan 4, 233 51 Svedala, Sweden

Mer information finns under ”Företagsinformation”.

Laglig grund

Vi kan behandla dina personuppgifter på grundval av ditt samtycke för att fullgöra ett avtal eller om vi behöver för ändamål som rör våra berättigade intressen, inbegripet att besvara dina frågor och för att skräddarsy och förbättra våra näterbjudanden, produkter och tjänster enligt dina preferenser som vidare beskrivet häri (artikel 6.1 a, 6.1 b och 6.1 f i GDPR).

Användning av personuppgifter

Allmänt

I princip kan du använda de publika delarna av vår webbplats utan att berätta för oss vem du är. Vi kräver ingen registrering. Vi samlar in dina personuppgifter bara om du frivilligt lämnar dem till oss, t.ex. för att registrera dig för personliga tjänster, för att prenumerera på ett nyhetsbrev eller för att lämna kommentarer i en blogg. Vi använder dina personuppgifter för att kunna leverera personliga tjänster. Vi kan också använda dina personuppgifter för våra egna statistik- och marknadsföringsändamål. Vi kontaktar dig för direktmarknadsföringsändamål bara om du har gett samtycke eller i den omfattning lagen tillåter. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst med framtida verkan.

Manövrering på webbplatsen

Under ditt besök samlar Vaillant automatiskt in och lagrar tillfälligt följande information om din dator och ditt besök:

• Den domän och värd du använder för att koppla upp dig mot internet.

• Internetadressen för den webbplats varifrån du länkades direkt till Vaillants webbplats, om tillämpligt.

• Datum och tidpunkt när du kom till vår webbplats, hur länge du stannade där och vilka sidor du besökte.

• Din IP-adress och

• din dators operativsystem och webbläsare.

Denna information används bara för att göra vår webbplats tillgänglig för dig eller för statistikändamål. Vi kan inte knyta sådana uppgifter till dig som individ.

Användarkonton

Vi erbjuder vissa yrkesmässiga användarkonton på vår webbplats, särskilt för dem som installerar. När du registrerar dig för ett användarkonto samlar vi vanligtvis in företagets kontaktuppgifter, dina personliga kontaktuppgifter – yrke, användarnamn, e-postadress och lösenord. Ytterligare uppgifter kan krävas för en särskild tjänst. Vi använder dina personuppgifter för att hantera ditt konto, för att leverera våra tjänster och för att optimera vår webbplats, våra produkter och tjänster. Om du har skapat ett konto lagrar vi dina personuppgifter så länge som du behåller ditt konto och därefter enligt tillämplig lagstiftning.

Nyhetsbrev

Om du prenumererar på något av våra nyhetsbrev använder vi dina personuppgifter för att skicka vårt e-nyhetsbrev till dig och för att optimera vårt nyhetsbrev. I det sammanhanget kan vi komma att samla in uppgifter angående om och när du fick vårt nyhetsbrev. Du kan återkalla ditt samtycke och avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet när som helst genom att skicka ett meddelande till oss via en avregistreringslänk i nyhetsbrevet utan att det medför några andra kostnader än överföringskostnaderna enligt grundavgifterna. Vi kan komma att erbjuda dig mer detaljerade val för att ställa in dina preferenser för nyhetsbrev.

Användning av din postadress

Om du har begärt informationsmaterial, deltagit i något särskilt marknadsföringsevenemang eller om vi på annat sätt har fått din postadress i samband med några frågor kan vi komma att använda dina kontaktuppgifter och din postadress för marknadsföringsändamål, i synnerhet för att skicka erbjudanden och information om våra produkter och tjänster. Du kan invända mot att vi använder dina uppgifter på det sättet när som helst, utan att det medför några andra kostnader än överföringskostnaderna enligt grundavgifterna.

Mottagare och kategorier av mottagare

För att uppfylla dina krav och svara på frågor om våra produkter och tjänster kan vi dela dina personuppgifter med företag som är knutna till Vaillant Group eller med den distributions- eller servicepartner som ansvarar för din ort eller region.

För att tillhandahålla våra tjänster och för att hantera dina personuppgifter kan vi komma att använda tredjepartstjänsteleverantörer som personuppgiftsbiträden. Detta kan inbegripa personuppgiftsbiträden utanför EU eller EES. I detta fall kommer vi att se till att adekvata säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter är vidtagna, inbegripet i synnerhet en överenskommelse med EU:s standardavtalsklausuler mellan oss och personuppgiftsbiträdet.

Användning av cookies

För att underlätta användningen av vår webbplats använder vi¨ cookies av tekniska och analytiska skäl. En cookie är en liten textfil som sparas lokalt i webbläsarens minne medan en användare besöker en webbplats. Cookies skadar inte din dator eller din mobila enhet. Med hjälp av cookies kan servern tydligt identifiera din webbläsare. De gör det möjligt att känna igen webbläsaren för att optimera webbplatsen och förenkla användningen. Informationen som finns i de cookies som är placerade på våra internetsidor kontrollerar sessionen. De cookies som installeras via våra webbplatser används enbart av våra webbplatser. Uppgifterna används inte för att identifiera besökarna på webbplatsen personligen. De flesta webbläsare är konfigurerade på ett sådant sätt att cookies accepteras automatiskt. Om du vill förhindra att din användning av våra webbplatser blir registreras anonymt med hjälp av cookies kan du ändra dina webbläsarinställningar. Det är möjligt att avaktivera att cookies sparas eller att ställa in din webbläsare så att den informerar dig om användande av cookies. Du kan sedan neka eller acceptera cookies. Sparade cookies kan raderas eller hanteras i webbläsaren. Mer information om hur du raderar eller hanterar cookies finns under din särskilda webbläsares hjälpfunktion.

Cookies på vår webbplats

Vår webbplats använder bara tillfälliga cookies som raderas automatiskt efter internetsessionen tillsammans med spårningscookies som har en livscykel på trettio (30) dagar. De tillhandahåller bara teknisk information om ett webbplatsbesök och samlar inte in några personuppgifter om användaren.

Google Analytics

Vår webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (nedan kallat ”Google”). Google Analytics använder cookies som är textfiler som lagras på din dator för att hjälpa oss att analysera hur du använder webbplatsen. De uppgifter som genereras av cookien angående hur du använder webbplatsen (inbegripet din IP-adress) överförs och lagras på en Google-server i USA. Google använder uppgifterna för att bedöma hur du använder webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsbesökares aktiviteter och tillhandahålla andra tjänster i samband med webbplatsanvändning. Google kan också överföra sådana uppgifter till tredje parter under förutsättning att detta krävs enligt lag eller om tredje parter behandlar sådana uppgifter för Googles räkning. I inget fall kommer Google att knyta din IP-adress till några andra Google-uppgifter. Du kan neka till att cookies genereras genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare, men tänk på att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen om du inte accepterar sådana cookies. Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till behandling av de uppgifter som samlats in om dig på det sätt och för de ändamål som beskrivs ovan. Använd det insticksprogram för avaktivering som Google tillhandahåller på "http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en" om du inte vill att några tydliga personuppgifter överförs till Googles analystjänst. Om du inte heller vill att användarprofiler via anonymisering skapas kan du invända mot sådana anonymiserade användarprofiler när som helst med omedelbar verkan för framtiden. Dessutom har du rätt att med framtida verkan när som helst invända mot annonsering. Med tanke på diskussionen om användning av analysverktyg med fulständiga IP-adresser vill vi poängtera att den här webbplatsen använder Google Analytics med tilläggsprogrammet ”_anonymizeIp()” och att IP-adresser därför bara behandlas i förkortad form för att utesluta direkt koppling till personer.

Google+

Vår webbplats använder gränssnittet ”+1” från det sociala nätverket Google+ (Google Plus) från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043 USA, (nedan kallat “Google”).

Varje gång en webbsida på vår webbplats som har ”+1”-gränssnittet öppnas gör ”+1”-gränssnittet att din webbläsare laddas och visar visuell presentation av ”+1”-gränssnittet från Google-servern. Då får Google-servern information om vilken specifik webbsida på vår webbplats du besöker. Google loggar din webbläsares flöde från och med visningen av ett ”+1”-användargränssnitt under en eller två veckor för systemunderhåll och problemlösning. Ytterligare analys av ditt besök på den webbsida på vår webbplats som är utrustad med ett ”+1”-användargränssnitt utförs inte.

Om du aktiverar ”+1”-användargränssnittet medan du är inloggad på Google+ (Google Plus), samlar Google in uppgifter om din rekommenderade webbadress, din IP-adress och andra webbläsarrelaterade uppgifter via din Google-profil för att medge lagring och offentliggörande av din ”+1”-rekommendation. På följande adress finns Googles dataskyddsinformation avseende ”+1”-användargränssnittet med uppgifter om insamling, överföring och utlämnande samt Googles användning av uppgifter med tanke på dina rättigheter i det avseendet och alternativen för dina profilinställningar: https://developers.google.com/+/web/buttons-policy

DoubleClick

Vår webbplats använder ”DoubleClick”, en tjänst från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043 USA, (nedan kallat ”Google”). DoubleClick från Google använder cookies för att visa dig annonser som är relevanta för dig. Din webbläsare tilldelas ett anonymiserat identifikationsnummer (id) för att kontrollera vilka annonser som har dykt upp i din webbläsare och vilka du har tittat på. Dessa cookies innehåller inga personuppgifter. Användningen av DoubleClick tillåter Google och dess länkade webbplatser att endast visa annonser på grundval av tidigare besök på våra andra webbplatser. Den information som genereras av cookies överförs för analys av Google till en server i USA och lagras där. En överföring av uppgifter från Google till tredje parter äger bara rum på grund av lagregler eller i samband med överenskommelser om personuppgiftsbehandling.

Genom att använda vår webbplats samtycker du till behandling av de uppgifter Google samlat in om dig och på det sätt som beskrivs ovan, samt till uppgiftsbehandlingen och det fastställda ändamålet. Du kan välja dina webbläsarinställningar så att du hålls informerad om användningen av cookies och själv bestämmer om de ska accepteras, eller om accepterande av cookies ska avvisas i särskilda fall eller allmänt. Om du inte accepterar cookies kanske du inte kan använda vissa av funktionerna på vår webbplats. Du kan också förhindra att Google samlar in uppgifter som genererats av cookies och har samband med din användning av webbplatsen, och att sådana uppgifter behandlas, genom att ladda ner och installera det webbläsarinsticksprogram som finns under DoubleClick-länken och som används för avaktivering av tillägg (https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=en). Alternativt kan du välja bort DoubleClick-cookies via annonsinställningar i Google (https://adsettings.google.com) eller på webbplatsen för Digital Advertising Alliance (http://www.youronlinechoices.com.

Google AdWords – omvandlingsspårning

Vår webbplats använder omvandlingsspårning. När du når denna webbplats via en Google-annons placerar Google AdWords en cookie i din dator när du klickar på en Google-aktiverad annons. Cookien gäller i 30 dagar och används inte för att identifiera någon person. Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och cookien inte har upphört att gälla kan vi och Google se att du har klickat på annonsen. Alla Google AdWords-kunder får olika cookies och kan därför inte spåras via andra annonsörers webbplatser. Den information som erhålls genom användning av omvandlingscookies används för att skapa omvandlingsstatistik för AdWords-kunder som har valt omvandlingsspårning. Kunderna får veta det totala antalet användare som klickade på en annons och dirigerades till en webbplats som taggades med en omvandlingsspårningstagg. Uppgifter som kan identifiera en person överförs inte.

Om du inte vill medverka i spårningen kan du i din webbläsarinställning neka den begärda placeringen av en cookie genom att avaktivera automatisk utplacering av cookies eller genom att blockera dina webbläsarcookies från domänen ”googleleadservices.com”. Du ska inte radera ”opt-out”-cookien om du inte vill att uppgifterna ska registreras.

Facebook

Vår webbplats använder sociala insticksprogram (”plugins”) som tillhandahålls av det sociala nätverket facebook.com, som hanteras av Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (nedan kallat ”Facebook”). Insticksprogrammen känns igen på en Facebook-logga (bokstaven f i vitt på blå bakgrund eller en tummen upp-ikon) eller texten ”Facebook Social Plugin”. En fullständig förteckning över sociala insticksprogram finns på http://developers.facebook.com/plugins.

När du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett socialt insticksprogram etablerar din webbläsare direktkontakt med Facebook-servrar. Facebook överför innehållet i insticksprogrammet direkt till din webbläsare som bäddar in det i webbplatsen och gör det möjligt för Facebook att få information om att du har använt den särskilda sidan på vår webbplats. Vi har därför inget inflytande över de uppgifter som samlas in av insticksprogrammet och informerar dig om det vi känner till:

De inbäddade insticksprogrammen förser Facebook med information om att du har använt motsvarande sida på vår webbplats. Om du är inloggad på Facebook kan ditt besök hänföras till ditt Facebook-konto. Om du interagerar med insticksprogrammen, till exempel genom att klicka på ”Gilla” eller skriva en kommentar överförs motsvarande information från din webbläsare direkt till Facebook och lagras där. Även om du inte är inloggad på Facebook är det möjligt att insticksprogrammen överför din IP-adress till Facebook.

Mer information om ändamålet och omfattningen av Facebooks insamling och behandling av uppgifter, dina rättigheter i det avseendet och inställningsalternativ för att skydda din integritet finns i Facebooks integritetspolicy: http://www.facebook.com/policy.php.

Om du är Facebook-medlem och inte vill att Facebook ska knyta ihop uppgifterna om ditt besök på vår webbplats med dina medlemsuppgifter som redan finns på Facebook ska du logga ut ur Facebook innan du går in på vår webbplats. Du kan dessutom blockera sociala insticksprogram från Facebook genom att använda tilläggsprogram för din webbläsare såsom ”Facebook Blocker”.

Facebook-annonsering

För att göra potentiella användare medvetna om vår internetnärvaro använder vi Facebooks annonseringsnätverk som inbegriper omvandlingsspårning, en analystjänst från Facebook (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA). Facebook placerar en cookie i din dator (”omvandlingscookie”) om du har dirigerats till vår webbplats via en Facebook-annons. Cookien upphör att gälla efter 30 dagar. Om du besöker vissa sidor hos oss inom den tiden kan Facebook och vi känna igen att du klickade på annonsen. De uppgifter som erhålls genom omvandlingscookies används för att skapa omvandlingsstatistik. Vi får uppgifter om det totala antalet användare som klickade på en särskild annons och som omdirigerades till en webbplats som har samband med nätverket för omvandlingsspårning. Vi kan inte identifiera någon person. Om du inte vill medverka i spårningsförfarandet kan du avvisa också begäran om utplacering av en cookie i din webbläsare, till exempel genom en webbläsarinställning som allmänt avaktiverar automatisk cookie-utplacering.

Twitter

Funktioner från Twitter-tjänsten är integrerade i vår webbplats. Dessa funktioner erbjuds av Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA). Användningen av Twitter och ”Re-Tweet”-funktionen länkar de webbplatser du besöker med ditt Twitter-konto och gör denna information tillgänglig för andra användare. Data överförs till Twitter under processen

Vi vill göra dig uppmärksam på att vi som tillhandahållare av sidorna inte har någon vetskap om innehållet i de överförda uppgifterna eller hur Twitter använder dem. Mer information om Twitters personuppgiftspolicy finns på twitter.com/privacy.

YouTube

Vår webbplats använder insticksprogram från YouTube (YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA). När du besöker en av våra webbplatser som aktiverar insticksprogram på YouTube ansluts du till YouTubes servrar. YouTube-servern får information om vilka av våra sidor du besökte. Om du är inloggad på ditt YouTube-konto, tillåter YouTube att ditt webbläsarbeteende associeras direkt med din personliga profil. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto. Mer information om hur användaruppgifter hanteras finns i YouTubes integritetspolicy på https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Optimizely

För att kontinuerligt optimera vår webbplats använder vi en tjänst från USA-företaget Optimizely (Optimizely, Inc. 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105), som använder cookies för att analysera användningen av vår digitala närvaro. Uppgifter brukar överföras till en server i USA för att analyseras och lagras där, men bara i undantagsfall överförs den fullständiga IP-adressen och förkortas där. Dessa uppgifter kan inte kombineras med andra Optimizely-uppgifter. Du kan invända mot insamling och behandling av uppgifter när som helst på https://www.optimizely.de/privacy/.

Externa länkar

Vår webbplats innehåller länkar eller hänvisningar till andra webbplatser som vi inte kontrollerar och för vilka vår integritetspolicy inte gäller. Förvissa dig om att du läser integritetspolicyn på varje webbplats du besöker. Du ansvarar själv för ditt interagerande med dessa webbplatser.

Datasäkerhet

Vi vidtar rimliga åtgärder för att skydda de personuppgifter du lämnar på vår webbplats och för att skydda sådana uppgifter mot förlust, missbruk, obehörig åtkomst, röjande, ändring eller förstörelse. Du bör dock tänka på att ingen internetöverföring någonsin är helt säker eller felfri. I synnerhet kan e-post som skickas till eller från denna webbplats vara osäker.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära tillgång till och rättelse eller radering av dina personuppgifter eller begränsning av behandling om den registrerade personen eller invända mot personuppgiftsbehandling och rätt till dataportabilitet i enlighet med GDPR och tillämplig lagstiftning.

Om personuppgiftsbehandlingen grundas på ditt samtycke har du rätt att återkalla ditt samtycke när som helst utan att det påverkar lagligheten i behandlingen som grundar sig på samtycke, innan detta återkallas.

För att utöva någon av ovanstående rättigheter kan du också kontakta vårt dataskyddsombud.

Du har rätt att inge ett klagomål hos en behörig tillsynsmyndighet i enlighet med GDPR och tillämpliga lagar om du anser att behandlingen av dina personuppgifter innebär en överträdelse av GDPR. I detta avseende kan du i första hand kontakta tillsynsmyndigheten i den EU-medlemsstat där du har din hemvist eller på den plats där överträdelsen ska ha inträffat.

Det ansvariga dataskyddet för oss är Datainspektionen, vars aktuella kontaktuppgifter hittas på www.datainspektionen.se

Kontaktuppgifter för vårt dataskyddsombud

Du kan kontakta vårt dataskyddsombud enligt följande kontaktinformation:

via e-post: info@vaillant.se

via brev: Vaillant Group Gaseres AB, Norra Ellenborgsgatan 4, 233 51 Svedala, Sweden

Ändringar

Vaillant förbehåller sig rätten att ändra denna policy när som helst.

Om integritetspolicyn på denna webbplats ändras kommer den reviderade policyn att publiceras här. Den senaste uppdateringen av denna integritetspolicy gjordes i maj 2018.