Hitta

Tips för nyproduktion

Letar du efter ett nytt värmesystem? Du kan sänka dina uppvärmningskostnader genom att installera ett modernt, ekonomiskt värmesystem. Samtidigt kommer du att ge ett betydande bidrag till miljön.

Förnybar energi är det bästa valet när det gäller att välja värmesystem i nybyggnation. Men även energieffektiva värmesystem som bygger på fossila bränslen minskar uppvärmningskostnaderna och CO₂-utsläpp med i genomsnitt 30 procent. Det är dock inte alla typer av värmesystem som är lämpligt för varje hem.

Starta planeringen i god tid

Inkludera rätt typ av värmesystem så tidigt som möjligt när du planerar ditt nya hem. På så sätt kan du utföra ditt byggprojekt enligt ditt nya värmesystem.

Effekten från ditt värmesystem

Naturligtvis måste ditt nya värmesystem ge tillräckligt med värme. Detsamma gäller även för ditt varmvatten: varmvatten bör vara tillgängligt från alla kranar hela tiden i önskad mängd.

Se till att ditt nya värmesystem har flexibiliteten att uppgraderas. På så sätt kommer din värmeanläggning att uppfylla dina krav, även om dina behov ökar oväntat.

Uppvärmning är inte bara om effekten, utan också den mängd energi som puttas in i driften på systemet. Det kan därför vara ekonomiskt förståndigt att satsa på ett mer effektivt system för att minimera dina uppvärmningskostnader på lång sikt

Dina förberedelser för värme och varmvatten behov

Antalet personer i ditt nya hem och det utrymme som ska värmas avgör hur mycket värme du behöver och därmed effekten. Det är bättre att planera för något mer än ditt maximala krav. Detta kommer att säkerställa att du kan njuta av massor av varmt vatten när varje medlem i familjen bestämmer sig för att ha ett långt, varmt bad.

En tumregel är tillämplig vid beräkningen av ditt energibehov. Din kilowattimme (kW) är den faktureringsenhet för energi som levereras till konsumenter genom elbolag:

kW värmeeffekt (antal m² x 50 W / m²: 1000)

+ KW varmvatten effekt (ung. 30% av ovanstående värde)

= KW värmeeffekt

Enligt denna formel, för ett lågenergihus med 130 m² bostadsyta är resultatet 8,5-9 kW värmeeffekt. Den nominella värmeeffekten är den högst uppnådda uteffekt av ett värmesystem i kontinuerlig drift

Din Vaillant installatör kan avgöra de exakta krav som relaterar till din individuella konstruktionsmetod, golvytan, fasadisolering och sanitära tillbehör.

Att välja rätt energikälla

Det är lämpligt att vid val av energikälla att titta på förnybara energikällor såsom bergvärme och luft/vatten. På så sätt kommer du att vara beredd på krympande resurser, stigande energipriser och ökade krav för att skydda miljön.

Trots detta visar det sig att beprövade och mycket effektiva tekniker som bygger på fossila bränslen också kan vara förnuftiga. Det beror på dina förutsättningar och önskemål.

Du har också möjlighet att kombinera olika tekniker med varandra, till exempel genom kondenserande gaspanna tillsammans med solpaneler.

Ta reda på mer om energikällor

Läs mer om teknik för förnybar energi

Läs mer om kondenserande gaspannor

Var ska man placera sitt nya värmesystem

Oavsett om du vill placera ditt värmesystem i källaren, i vardagsrummet, eller under tak - kan vi leverera rätt lösning för varje plats. Vi bygger våra moderna värmesystem, så att de erbjuder bra prestanda i ett litet utrymme. Beroende på tillgången på utrymme är olika system är att föredra.

Källaren är den rätta platsen för en värmepump. Detsamma gäller kondenserande gaspannor och stora varmvattenberedare för flerfamiljshus och kommersiella företag. Självklart kan du även installera ett platsbesparande väggmonterat värmesystem i källaren, till exempel om du till fullo vill utnyttja rummet som hobbyrum eller gym.

I bodelen har du fortfarande gott om plats för en kondenserande gaspanna - även om varje kvadratmeter i bodelen redan är planerad. Våra väggmonterade gaspannor finns i många effektområden för små, medelstora och stora krav.

Den föredragna värmelösningen

Ju större värmeytan är, desto lägre temperatur ska det nya värmesystemet producera och blir därmed med effektivt. Ur energisynpunkt är golvvärme därför idealisk för uppvärmning i nya byggnader. Det sparar utrymme och kan förse dig med den värme som krävs vid låga temperaturer. Golvvärme är en utmärkt val för moderna system som värmepumpar och solvärmesystem.

Tänk på ventilation

Ett central ventilationsaggregat med värmeåtervinning är perfekt: det filtrerar bort damm, pollen, CO₂ och leder fukten till utsidan. Värmen överförs genom frånluften till den friska luften. Ventilation ger ett sunt inomhusklimat och förhindrar mögel, som kan skada byggnaden. Vårt intelligenta ventilationsaggregat kan kombineras med alla värmesystem. Det kan minska uppvärmningen med minst 20%, så att mindre energi krävs från värmesystemett.

Ta reda på mer om Vaillant recoVAIR

Beställ offert

Låt oss hitta din individuella värmepumpslösning tillsammans!

Beställ offert

Låt oss hitta din individuella gaslösning tillsammans!