Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Ny framtidssäkrad utbildningsplattform från Vaillant

I takt med att Vaillants försäljning av värmepumpslösningar växer, ökar efterfrågan på utbildning i hur man installerar och utför service på produkterna korrekt. Därför har Vaillant skapat ett utbildningsuniversum - där du som Certified Vaillant Partner kan få skräddarsy ditt helt egna utbildningsprogram.


Under många år har du kunnat titta på Vaillants utbildningsvideor på YouTube och boka fysiska utbildningar på huvudkontoret. Men för att göra det ännu enklare för partners och kunder har Vaillant nu samlat all utbildning på plattformen "Vaillant Academy". Här kan du själv boka in fysiska utbildningar via en digital kalender och få tillgång till onlinekurser dygnet runt.

"Våra installatörer blir allt yngre, och vi inser att de vill kunna lära sig online när det passar dem. Det är en av anledningarna till att Vaillant Academy skapades, en komplett plattform som erbjuder utbildning via animerade videor, webbinarier, e-learning och utbildningsfilmer, allt på svenska", säger Peter Aller, produktchef för Vaillant Nordics.

Han fortsätter berätta att många tidigare fysiska kurser nu kan genomföras online:

"Naturligtvis kräver vissa utbildningar fortfarande att du håller produkterna i dina händer, men om du till exempel behöver lära dig hur man använder ett nytt styrsystem är det smartare att ta kursen online och slippa köra till vårt kontor."

De kurser som kräver en fysisk undervisning, kommer ofta ha en online-del som ska genomföras innan kursen inleds. För att säkra att alla har samma kunskapsnivå, när kursen startar.

Skräddarsytt utbildningsprogram

Alla befintliga partners kan redan nu logga in till plattformen och möts då av en välkomstvideo som visar plattformens funktioner.

Fördelen med att alla har personliga inloggningar är att utbildningsprogrammen kan skräddarsys efter den enskilda användaren.

”Om du exempelvis är en installatör av bergvärme, så kommer vi rekommendera en rad kurser, som passar till ditt behov, och när du genomfört kurserna, kommer de finnas samlade i en historik. Samtidigt har du alltid möjligheten att gå tillbaka till tidigare video för att fräscha upp dina kunskaper,” säger Peter Aller.

Ambitionen är att Vaillant snart också ska göra plattformen tillgänglig för yrkesutbildningsprogram, eftersom det handlar om att framtidssäkra och göra utbildningen flexibel för både nuvarande och framtida installatörer.