Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Nytt huvudkontor blir basen för Vaillants fortsatta tillväxtresa i Sverige: ”Dubblat försäljningen”

Vaillant, världsledande företag inom värmelösningar, fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige. Såväl varumärkeskännedom som försäljning har fördubblats det senaste året och antalet medarbetare ökar stadigt.

– Vårt mål är att bli bland de största Norden och här är den svenska marknaden avgörande. Som ett led i den satsningen har vi i dagarna öppnat nytt kontor i Lund med unika möjligheter för våra medarbetare. Dessutom ett toppmodernt showroom och utbildningslokaler för våra partners, säger Per Stryhn, VD för Vaillant Group i Norden.


Företaget valde för ett par år sedan att satsa stort på den svenska marknaden och har vuxit stadigt sedan dess. De svenska kunderna uppskattar inte minst den höga servicegraden och tillgängligheten hos det tyska premiumvarumärket, däribland en stark teknisk support till såväl kunder som installatörer.

Vaillant är en ledande aktör i många europeiska länder med produkter som står för hållbarhet, trygghet och kvalitet. Målet är också att ge kunderna den bästa totalupplevelsen. Till skillnad från många andra i branschen skrivs därför servicekontrakten direkt med Vaillant.


– I Sverige arbetar vi intensivt med att utöka vårt partnernätverk med installatörer, de är oerhört viktiga för oss. Vi jobbar tillsammans, utbildar och bjuder in dem till vår fabrik och vårt nya svenska huvudkontor. De får även full support från våra egna servicespecialister, säger Thony Sundberg, Sverigechef på Vaillant Group.

Det nya svenska huvudkontoret i Lund är ett viktigt steg i den fortsatta satsningen.

– Placeringen är en strategiskt viktig position för vår framtida tillväxt. Vi är en stor europeisk aktör som ser oerhört positivt på den svenska marknaden, som är störst i Norden och där vi dubblat försäljningen under det senaste året, säger Thony Sundberg.

Vaillant Group är en internationell marknadsledare inom värme- och ventilationsteknik. Kunder över hela världen erbjuds miljövänliga och energibesparande produkter som i huvudsak drivs med förnybara energikällor. Det familjeägda företaget grundades 1874 och har idag 16 000 anställda.

För ytterligare information, kontakta:

Rikke Bindslev Petersen – Nordisk marknadschef

+45 46 161 700

rikke.petersen@vaillant.com