Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Hans förmåga att överbrygga klyftan mellan människor och teknik ger resultat

När Per Stryhn, som 20-årig nyutbildad elektriker, stod på sin första byggarbetsplats för Siemens 1996, låg det inte i korten att han snart skulle avancera till olika chefspositioner inom samma koncern. Inte heller att Per Stryhn, när han den 10 oktober fyller 50 år, kan fira med titeln VD för den tyska värmepumpsjätten Vaillant i Norden.

På byggarbetsplatsen hade han dock ett skarpt öga för hur, och med hjälp av vilka medarbetare, uppgifterna bäst skulle lösas, och han blev snart vald till förman för sitt team. Även ledningen fick snabbt upp ögonen för den passionerade entusiasten, som var yrkesskicklig och bra på att motivera andra. Inom fem månader fick han ansvar för sitt första projekt värt 18 miljoner DKK.

Sedan dess har han vidareutbildat sig inom management, organisationsutveckling och ekonomi och blivit headhuntad till chefspositioner på bland andra Bravida och Coromatics A/S. Per Stryhn behärskar nämligen konsten att överbrygga klyftan mellan medarbetarnas och kundernas behov – samtidigt förstå teknik och affärsmål. Det är också en av anledningarna till att det inte dröjde länge från Per Stryhns start på Vaillant Nordics som Nordic Service Director 2020, till att han blev VD för hela företaget.

Ett driv utöver det vanliga

Vaillant Nordics VD är nämligen visionär och har ett driv utöver det vanliga. Det är en fördel när de fyra nordiska länderna, trots kulturella skillnader, behöver utvecklas tillsammans för att skapa synergier över hela linjen, och när Vaillant Nordics starka tillväxtresa behöver drivas på genom exempelvis digital utveckling. Han kommer ofta med goda idéer och är minst lika bra på att lyssna, sparra och intressera sig för sina medarbetare.

Även på hemmaplan, tillsammans med hustrun Trine och de fem barnen, får han saker att hända. När sonen behövde ett gym tog Per Stryhn saken i egna händer och startade Herfølge Fitness. Han engagerade sig också i lokalpolitiken, eftersom saker behövde förändras när barnen gick på förskolan. Han är den typ av person som under pandemin "till slut byggde ett fritidshus" och som tillsammans med sina två bröder och svåger har startat ett eget ölbryggeri som en gemensam hobby.

Det var speciellt gemenskapen och den familjeorienterade företagskulturen som gjorde att han för drygt tre år sedan valde att fokusera sin energi på Vaillant Nordics, där han såg möjligheter i att tillsammans med kolleger bidra till den gröna omställningen. Här ser han fram emot att fortsätta den spännande resan med att föra in tyska kvalitetsvärmelösningar, som bland annat testats i kalla och fuktiga klimat, i nordiska hem.