Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Poul Erik Anthonisen ska hjälpa Vaillant att växa ännu mer i Norden

Vaillant Nordics nya försäljningschef Poul Erik Anthonisen har lång erfarenhet av försäljning i Norden och ser fram emot att bidra till företagets fortsatta tillväxtresa inom försäljning av värmepumpslösningar. Som ledare har han ett starkt fokus på människor och uppskattar därför att bli en del av den speciella gemensamma andan i Vaillant Group.


Med en 12-årig karriär inom det danska försvaret på sitt CV, möts Poul Erik Anthonisen ofta av fördomar om att hans ledarskap skulle handla om ”tystnad och rättning i ledet”. Istället har han alltid drivits av att motivera människor. Först i det danska försvaret och sedan under 15 år i ledande befattningar inom 3M-koncernen och Sandvik-koncernen.

"Jag tror att vi är starkast när vi utvecklas tillsammans som ett team och alla förstår syftet med strategin. Därför är jag väldigt glad över att vara en del av den speciella familjeanda som genomsyrar hela Vaillant Group. Arbetsglädjen bland våra medarbetare är nämligen avgörande för den stolthet och energi som vi möter marknaden med", säger Poul Erik Anthonisen.

Han tillträdde tjänsten som försäljningsdirektör den 1 augusti 2023 – en roll som sedan hösten 2022 innehafts av Vaillant Nordics VD Per Stryhn.

Från sin tid i det danska försvaret har Poul Erik Anthonisen lång erfarenhet av att snabbt anpassa sig till oförutsedda situationer. Som en röd tråd genom karriären löper hans fokus på att utveckla både människor och verksamhet – kombinerat med en rad vidareutbildningar inom LEAN Six Sigma för att kunna optimera processer så effektivt som möjligt.

Utöver sin passion för management är han en familjeman med stort F. Tillsammans med sin fru Elke har han en son och en dotter - och är, med egna ord, en minizoo-djurskötare för familjens islandshäst, kanin och katt.

Lång erfarenhet av försäljning i Norden

Han kommer senast från rollen som VD för Sandvik Danmark, liksom försäljningsdirektör i Norge och Island, och tillför därför stor kunskap om såväl den nordiska marknaden som förändringsledning.

"Jag ser fram emot att vara en del av Vaillants resa in på den nordiska marknaden. För även om det finns kulturella skillnader och marknadsmekanismer måste vi utnyttja de synergier som finns mellan länderna. Ett viktigt fokusområde är att öka medvetenheten om Vaillants effektiva värmelösningar i Finland och Sverige", säger Poul Erik Anthonisen.

På Vaillant ser han också fram emot att vara en del av en bransch som bidrar till den nödvändiga gröna omställningen.

"Den moderna eran, med nya gröna initiativ, rör sig snabbt framåt. Vi är redan en del av denna rörelse, men kommer att fortsätta vår digitala utveckling, anpassa oss och utveckla nya produkter och processer i en föränderlig värld, där vi arbetar agilt och fortsätter att ge våra kunder den bästa servicen", säger Poul Erik Anthonisen.

Grön omställning i fokus

Vaillants VD Per Stryhn gör ingen hemlighet av att han är glad över att ha Poul Erik Anthonisen ombord och ser rekryteringen som en perfekt match.

"Poul Erik är en nyfiken, innovativ och engagerande person med lång erfarenhet av att arbeta med människor och försäljning i Norden. Han förstår processerna och hela köpmönstret från A till Ö och kan därför hjälpa till att genomföra vår ambitiösa strategi, som i slutändan handlar om att skapa grön komfort och trygghet för våra kunder", säger Per Stryhn.