Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Vaillant Group med medarbetare skänker 255 000 euro till Ukraina

Kriget i Ukraina orsakar ett ofattbart stort lidande för lokalbefolkningen och särskilt hårt drabbade är barn och familjer. Vaillant Group har därför genomfört en intern insamlingskampanj där samtliga medarbetare kunde skänka en gåva till vår mångåriga partner SOS Barnbyar. Pengarna gick till humanitär hjälp till barn och familjer i Ukraina.

255 000 euro till barn och familjer i Ukraina

När insamlingskampanjen avslutades kunde vi konstatera att det totalt hade samlats in 117 000 euro från cirka 1 000 medarbetare. Det beloppet fördubblade Vaillant Group och ökade dessutom totalsumman med 20 000 euro. Sammanlagt har vi skänkt 255 000 euro till SOS Barnbyar som går till organisationens breda hjälpprogram för barn och familjer i Ukraina. Den stora viljan att hjälpa till inom Vaillant Group visar att vi inte bara kan mäta framgångarna för vårt Vaillant-team i siffror, utan även i godhjärtade initiativ och insatser.

Hjälp som gör skillnad

SOS Barnbyar påbörjade en omfattande insats i Ukraina direkt efter krigsutbrottet. Insatsen gör att barn och familjer får hjälp med evakuering och skydd, samt får mat, hygienartiklar, filtar och medicin. Utöver de familjer som redan har fått stöd, stöttar hjälporganisationen även föräldralösa barn samt familjer som har särskilt behov av hjälp. SOS Barnbyar tillhandahåller även traumahantering och psykosocialt stöd eftersom många människor är i chock och under stor stress. När familjerna har fått en trygg plats att bo på erbjuds det utbildningsverksamhet till barnen. SOS Barnbyar har även startat ett program för familjeåterförening för de barn som har mist sina vårdnadshavare under kriget. För de barn som inte kan återförenas med sina släktingar säkerställer SOS Barnbyar en trygg och säker omsorg.

För att alla barn behöver ett varmt hem

Vaillant Group och SOS Barnbyar har haft ett internationellt partnerskap sedan 2013 och koncernen har sedan dess stöttat hjälporganisationen i 21 länder – både med högeffektiv uppvärmningsteknologi och i sociala projekt. Även i Ukraina är det ett tätt samarbete mellan Vaillant Group och SOS Barnbyar. Förra året hjälpte till exempel vårt ukrainska säljbolag till med att utrusta barnbyarna med ett flertal gaspannor. Våra Vaillant-kollegor har under många år dessutom ordnat praktikplatser och sommarjobb åt barn i de lokala SOS-barnbyarna. Som ett led i vårt engagemang, som än så länge har varit enastående i hela koncernen, har det ukrainska säljbolaget även tagit över sjukförsäkringen för 75 barn i SOS-familjer i Kiev-regionen. En kampanj som kommer att fortsätta även i år.