Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Upplev värmepumparna från Vaillant genom Augmented Reality (AR)

• Placera våra värmepumpar virtuellt i dina kunders hus eller trädgård
  • Visa hur tysta värmepumparna från Vaillant är
  • Förklara värmepumparnas funktion genom informationsfilmer
  • Presentera referenser för hur våra värmepumpar ser ut i verkligheten

Förbättra dina besök med appen showPOINT

Vår app showPOINT stöttar dig när du diskuterar nytt uppvärmningssystem med din kund – tidsbesparande med bara ett tryck. Med hjälp av den senaste AR-tekniken kan du och dina kunder uppleva Vaillants värmepumpar på ett helt nytt sätt. Appen innehåller 3D-modeller i rätt skala av inomhus- och utomhusenheter av värmepumparna från Vaillant. Under dina besök kan du ge ett realistiskt intryck av storleken och funktionen i dina kunders hem.

Detta innehåller Vaillant showPOINT:

Upptäck våra värmepumpar

Från vår allt-i-ett-lösning till utomhusenheter med matchande inomhusenheter – visa våra värmepumpar på ett enkelt och interaktivt sätt.

Placera våra värmepumpar i Augmented Reality (AR)

Genom Augmented Reality (AR) kan du placera våra värmepumpar i din kunds hem eller trädgård. Därmed kan ni välja rätt produkt tillsammans och hitta den perfekta placeringen i förväg.

Visa informationsfilmer

För att förklara tekniken bakom värmepumparna kan du använda informationsfilmer. De beskriver på ett enkelt sätt värmepumpens funktion och hur den används för maximal komfort.

Visa riktiga värmepumpsinstallationer

Med våra referenser kan du visa dina kunder hur våra värmepumpar ser ut i verkligheten. Våra produkter används redan i många olika typer av hus – oavsett om det handlar om enfamiljshus eller flerfamiljshus.

Hur hjälper Augmented Reality (AR) mig under kundbesök

Augmented Reality (AR) innebär en digital förlängning av verkligheten. Därför hjälper appen showPOINT dig att visualisera hur våra värmepumpar ser ut i trädgården eller inomhus, om måtten passar för planerad placering och mycket annat. Du kan visa värmepumpen från olika avstånd eller vinklar. Du kan alltså ge din kund en realistisk visualisering – som om värmepumpen redan installerats.

Enkel att använda: Så placerar du en produkt

Välj produkt

Scanna ytan

Välj storlek

Placering

Välj produkt

I menyn kan du välja den produkt som du vill visa i Augmented Reality (AR). När du har valt den värmepump du vill visa, tryck på den orange knappen ”Placera produkt” – klart.

Tips: svep över ”Detaljer” så kan du se detaljerad produktinformation, som effektivitet, ljudtrycksnivå och mått, eller ”Matchande inomhusenhet”.

Scanna ytan

För att placera produkten, scanna omgivningen genom att flytta runt telefonen för att registrera en yta.

Tips: det är bäst att göra små rörelser med telefonen. Använd en yta med struktur, som inte är reflekterande. Dessutom visar en pil var produkten har placerats i rummet om den inte syns i bild.

Välj storlek

Så fort omgivningen har identifierats visas vald produkt. Om en enhet finns tillgänglig i olika effektsorlekar kan du välja. Genom ett tryck på önskad kW-knapp visas storleken.

Tips: denna funktion är också lämplig för att snabbt och enkelt visa kunder storleksförhållandet mellan olika varianter.

Placering

Nu kan du finjustera produktens position. Dra produkten med ett finger för att flytta den framåt eller bakåt. Eller använd två fingrar för att rotera den. Du kan också justera höjden hos utomhusenheterna för att simulera montering på vägg eller tak. Till sist placerar du produkten med den orange knappen.

Upptäck produkten

Upplev ljudet

Ta en bild

Utforska måtten

Justera storleken

Upplev ljudet

Om du har placerat en utomhusenhet kan du uppleva hur tyst enheten är i trädgården. Bara tryck på den orange knappen. Därefter justerar du volymen hos atmosfärljudet och bekräftar. Nu kan du lyssna på värmepumpens ljud. Genom att gå fram och tillbaka kan du enkelt demonstrera hur tysta våra värmepumpar är från olika avstånd. Du kan också visa hur lite värmepumpens ljud stör i tyst läge.

Tips: du får den bästa upplevelsen med hörlurar.

Ta en bild

Med bildknappen kan du ta en bild av värmepumpen. Du kan spara den i din kamerarulle för att skicka till kunden, eller som visualisering vid offert. Det hjälper också dig och dina kunder att välja slutgiltig position bland flera alternativ.

Tips: ta också en bild med värmepumpen och dess installationsmått.

Utforska måtten

Med installations- och produktmått kan du enkelt kontrollera om värmepumpen passar i kundens hem eller trädgård. Framför allt hjälper installationsmåtten dig vid konsultationen eftersom de illustrerar värmepumpens säkerhetszon på ett enkelt sätt.

Justera storleken

3D-produkten placeras i sin originalstorlek. Därmed kan du ge kunderna ett intryck av hur värmepumpen kommer att se ut. Du kan ändra produktens storlek genom att nypa med två fingrar. Tryck på knappen 1:1 för att återgå till originalstorlek.

Kom igång med showPOINT

För att förbättra din konsultation , bara ladda ner appen showPOINT i App Store eller Google Play. Appen är tillgänglig för alla. Dina kunder kan alltså också ladda ner appen, och ni kan använda den kontaktlöst samtidigt.