Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Upptäck aroTHERM plus

– värmepumpen som...

 • Är en av de tystaste på marknaden
 • Har högsta energiklassen A+++
 • Och det mest klimatvänliga köldmediet R290

När miljövänlig uppvärmning möter överlägsen prestanda

Vaillant har en lång tradition av att sätta en ny standard inom uppvärmning. Nu satsar vi på att skydda klimatet och miljön, med målsättningen att omvandla även dessa områden till Vaillant-tradition. Framgångsfaktorn är just värmepumpar – autonoma energisystem som drivs av förnybar energi. Inte bara när det gäller klimatskydd, utan också i fråga om tillverkning och driftsekonomi. Därför strävar vi efter att göra varenda komponent i våra produkter ännu mer hållbar – och därför drivs vår värmepump aroTHERM plus av det naturliga köldmediet R290.

R290 har stora fördelar jämfört med andra köldmedier, som låg GWP (Global Warming Potential), hög verkningsgrad och en framledningstemperatur på upp till 75 °C, vilket gör den perfekt för användning i byggnader med radiatorer/element. Lär dig mer om aroTHERM plus och hur köldmediet R290 förbättrar prestandan.

Luftvärmepumpen aroTHERM plus

Perfekt för miljövänlig modernisering

 • Med köldmedium R290
 • Tyst drift - stör varken dig eller dina grannar
 • Smart drift, även via appen för smartphones och surfplattor
 • Platsbesparande utomhusinstallation med modern design
 • Ännu bättre ekonomi i kombination med solceller

Kontakta oss redan idag!

Vilka är fördelarna med en aroTHERM med R290?

Högre effektivitet och lägre driftskostnader

Perfekt för befintliga byggnader med äldre radiatorer/element

Ökad varmvattenkomfort

Bättre för miljön

Högre effektivitet och lägre driftskostnader

R290 ger aroTHERM plus en högre effekt vid låga utomhustemperaturer jämfört med andra värmepumpar. Samtidigt har den en mycket hög verkningsgrad, med ett COP-värde på upp till 5,4. Det innebär att aroTHERM plus kan generera 5,4 kW värme, men du betalar bara för 1 kW. Eller, annorlunda uttryckt: Över 80 % av energin kommer från luften. Ju högre COP, desto lägre driftskostnader. Spara pengar och energi genom att välja vår högeffektiva värmepump aroTHERM plus med R290.

Perfekt för befintliga byggnader med äldre radiatorer/element

Luftvärmepumpen aroTHERM plus med R290 är en av få värmepumpar på marknaden som kan installeras i befintliga byggnader med radiatorer/element som kräver högre temperaturer än byggnader med golvvärme. Kanske har ditt ursprungliga gasvärmesystem varit i drift i 25 år. I denna typ av byggnader, som vanligtvis är välisolerade och utrustade med radiatorer/element, är aroTHERM plus det rätta valet att ersätta ett fossilt värmesystem som kräver framledningstemperaturer på upp till 55 °C. Det är vår lösning för att göra befintliga byggnader mer hållbara och bidra till att skydda klimatet.

Ökad varmvattenkomfort

Luftvärmepumpen aroTHERM plus med R290 garanterar ett hushålls varmvattentemperaturer på upp till 70 °C. Detta är särskilt viktigt när det gäller vår kompakta hydrauliska lösning uniTOWER plus, som har en integrerad varmvattensberedare på 190 liter. Vid temperaturer på 70 °C i varmvattensberedaren får du 376 liter varmt kranvatten, vilket är 25 procent mer än för aroTHERM split. 376 liter vatten räcker till 6 duschar i rad, dvs. högsta DWH-komfort med en kompakt uniTOWER-installation. Väljer du dessutom en separat varmvattensberedare – som exempelvis uniSTOR exclusive på 300, 400 eller 500 liter – ökar din varmvattenskomfort än mer.

Bättre för miljön

Luftvärmepumpen aroTHERM plus är exceptionellt miljövänlig och framtidssäker. R290 är det bästa köldmediet för miljön, vilket framgår av dess låga GWP på endast 3. R290 är redan framtidens köldmedium: Berättigad till subventioner, har stabil tillgång och väntas inte påverkas av förändrad lagstiftning etc.

Vad är R290?

R290 är den tekniska beteckningen på detta naturliga köldmedium, även känt som propan. Gasen används redan i vårt dagliga liv, som exempelvis i kylskåp, luftkonditioneringssystem, ja till och med i hårsprayer. Vaillant var bland de första att införa detta miljövänliga köldmedie i värmepumpar.

Vad är GWP (Global Warming Potential)?

Ju högre värde, desto sämre - GWP är ett jämförelsevärde som anger växthuseffekten av en växthusgas, exempelvis ett köldmedium, om gasen skulle släppas ut i miljön. Ju högre värde, desto större klimatpåverkan.

Exempel på GWP för vissa köldmedier:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2 088

Värdet anger hur mycket en given massa av köldmediet bidrar till den globala uppvärmningen, jämfört med samma mängd CO₂. R290 har tre gånger så stor klimatpåverkan som CO₂, därför är GWP-värdet 3. För att beräkna koldioxidpåverkan från ett köldmedium, multipliceras den mängd som finns i värmepumpen med dess GWP-värde.