Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Varmvattenberedare

För att tillgodose enfastighets behov av uppvärmt varmvatten kräver de flesta system någon form av lagrad varmvattenvolym. Med en varmvattenberedare får man direkt tillgång till stora mängder varmt vatten för rätt varmvattenkomfort.

Varmvattenberedare

En varmvattenberedare kan också ha en utökad användning i form av en kombinerad varmvattenberedare och volymtank för värmesystemet.

Med en volymtanken för värmesystemet blir det enklare att kombinera olika värmekällor, t.ex en värmepump tillsammans med en vedpanna.

Dessa multifunktionstankar som kombinerar en buffert volym för värmesystemet med en varmvattenberedare har en optimal isolering som förhindrar onödiga värmeförluster samtidigt som varmt vatten alltid finns tillgängligt för högsta möjliga varmvattenkomfort.

Vårt sortiment av varmvattenberedare täcker de flesta behov, allt från den lilla villa till den stora fastigheten där där vår största beredare är på hela 2000 liter. Man också har möjlighet att parallellkoppla flera varmvattenberedare vid riktigt sora varmvattenbehov.

Fördelar med varmvattenberedare från Vaillant

  • Varmvattenkomfort är alltid tillgänglig
  • Effektiv kombination av olika värmekällor

Krav som måste uppfyllas i ditt hem:

  • Lämplig plats för installation av varmvattenberedaren
  • Samkörning med värmesystemet

Olika typer av varmvattenberedare

Det finns olika typer av varmvattenberedare. En skiktad varmvattenberedare värmer varmvattnet både snabbt och energieffektivt tack vare principen att på snabbast möjliga sätt skilja på det kalla inkommande vattnet från ledningsnätet och det uppvärmda varmvattnet.

Så kallade multifunktionstankar kombinerar flera funktioner i samma enhet. De förser fastigheten med varmvatten samtidigt som de också fungerar som en buffert volym för värmesystemet. Under värmesäsongen används retur vattnet från husets värmesystem till att förvärma inkommande kallvatten och på så vis värmer man snabbare upp varmvattnet än med en traditionell varmvattenberedare. Multifunktionstanken gör det möjligt att kombinera flera värmekällor i samma värmesystem.

Läs mer om Vaillant varmvattenberedare

Kombinering av systemar

Om du är på väg att uppgradera ditt värme- eller varmvattensystem så finns det flera olika sätt att kombinera en varmvattenberedare med just ditt system.

Ta alltid kontakt med en Vaillant installatör innan du bestämmer dig.

Välj rätt värmesystem

Det finns ingen standardlösning när man söker efter rätt värmesystem. Men det är inte så svårt att hitta ett värmesystem som passer dina behov. Prata med en Vaillant installatör, de kan hjälpa dig att hitta rätt värmesystem för ditt behov.

Hitta en Vaillant installatör