Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Larmkoder

Larm på din värmepump är såklart väldigt oroande. Men i de allra flesta fall beror de på väldigt enkla saker och det är oftast ditt värmesystem som stör värmepumpens drift.

Dessa punkter är saker du behöver ha koll på som ägare av en värmepump

  • Tryck: Att trycket i värmesystemet inte är för lågt, Vaillants värmepumpar har en tryckmätare som larmar om trycket blir för lågt. Detsamma gäller för eventuella borrhål och jordvärmeledningar.
  • Filter: På returledningarna från värmesystem (och köldbärare) sitter ett filter för att fånga upp smuts. Dessa behöver göras rent minst en gång per år.
  • Luft: Att varje höst, före kylan kommit, lufta av elementen eller golvvärmen i huset. Stäng av värmepumpen på strömbrytaren, vänta 30 minuter och lufta därefter elementen våning för våning (börja högst upp) fyll efter vatten i systemet vartefter och starta värmepumpen igen.


Om du gjort dessa åtgärder eller har larm som uppenbarligen inte beror på dessa saker rekommenderar vi att du kontaktar din installatör eller oss. På nedan länkar kan du läsa mer om de larmkoder (felkoder) som finns på respektive produkt.