Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

”Vaillant har riktigt bra kvalitet, det uppskattar vi installatörer”

”Det roligaste med mitt jobb är att lösa folks problem. Speciellt när det handlar om ekonomin, som ju är viktigast för de allra flesta”, säger Marcus Hermansson, Vaillant-installatör i Karlskoga.

När Marcus och kollegerna på Hermansson EL & VVS besöker en ny kund, börjar de med att göra en energikalkyl för att räkna ut vilken värmepumpslösning som är bäst för kunden. Här tar de bland annat hjälp av ett verktyg från Vaillant, som hjälper till att räkna ut effektbehovet baserat på husets storlek och geografiska läge.

– Jag tycker det är jätteroligt att skruva och dra rör, men den ekonomiska biten är nästan ännu roligare. Vi hjälper verkligen folk, säger Marcus.

Viktig information för tunna plånböcker

Många installatörer skippar ekonomiska kalkyler, eftersom de tycker det är krångligt. Men det är viktig information som kunden ska kräva av sin installatör, eftersom det handlar om en så stor investering, fortsätter han.

Marcus har varit i branschen i 13 år. Först som anställd och sedan som egenföretagare sedan sju år. Idag driver han Hermanssons VVS tillsammans med sin bror Andreas. Bröderna jobbar med el och VVS, men framför allt installerar de värmepumpar. Och när kunder frågar vilket märke som är bäst, svarar de alltid Vaillant.

– Det är rejäla produkter, riktigt bra tysk kvalitet. Men skulle det hända något, vilket är sällan, så får vi alltid snabb support. Det uppskattar både kunderna och vi som installatörer, för det handlar ju om vårt rykte också. Grejerna ska funka.

Luft/vatten värmepumpar populära

Fjolåret var ett riktigt succéår, Hermanssons VVS sålde fler produkter än de hann få in och installera. Folk vill ha driftsäkra produkter och bra garantier – och det har definitivt Vaillant, säger Marcus.

– Sedan Vaillants aroTHERM-modeller kom ut på marknaden, så väljer allt fler kunder luft/vatten värmepumpar. Teknikutvecklingen har varit så stor att dessa, åtminstone här i södra Sverige, börjar närma sig bergvärmen rent effektmässigt. Samtidigt är investeringen lägre.

Oavsett lösning, så visar killarna alltid hur kunden ska sköta och justera sin nya värmepump. Efter några veckor erbjuds också ett kostnadsfritt hembesök för att svara på frågor och finjustera det sista, vilket uppskattas.

Marcus trivs med att driva eget, han gillar friheten och var aldrig orolig för att släppa sin fasta anställning.

– Jag är visserligen en försiktig general, men som installatör gör du ju alla steg även som anställd. Enda skillnaden är att jag nu skickar fakturan själv. Det är också kul att sköta vår marknadsföring via sociala medier, jag berättar vad vi håller på med och kunderna svarar ofta med glada kommenterar.

Marcus tre bästa tips till husägare

  • Sänk varmvattenförbrukningen, det gör stor skillnad på totalen
  • Kontrollera systemtryck och filter årligen…
  • … och kom ihåg att se över isolering och fönster i samma veva

Läs nästa case

De tuffa testerna i Vaillants tyska produktutvecklingscenter har gjort våra värmepumpar till några av de tystaste på marknaden.

ALLA DELAR I ENERGISKOLAN

DEL 1: Se över din energiförbrukning

Tema: Se över ditt beteende och gör aktiva val för att spara energi i ditt hem.

Så kan du enkelt spara energi i vardagen

Vill du spara energi hemma och enkelt göra en insats både för din plånbok och klimatet? Här är tipsen som gör dig mer energismart varje dag – du kan börja nu direkt.

Här är hemmets största energibovar

Vill du spara energi hemma, utan att ge avkall på komforten? En bra start är att ha koll på vilka funktioner och apparater som slukar mest energi.

Spara nu Få resultat direkt

Spara energi i köket: Här är de viktigaste tipsen

Ett rum som används kräver energi – hur kan vi spara energi på ett enkelt sätt och få ner kostnaden? Här är tipsen som gör skillnad.

DEL 2: Hur värmer du upp ditt hus?

Tema: Guide om olika värmelösningar och fördelarna med värmepumpar.

Bästa uppvärmningen för ditt hus

Hur värmer jag bäst upp min villa? Uppvärmning och varmvatten står för den absoluta merparten av energikostnaden. Som tur är går lönsamma och klimatsmarta val ofta hand i hand.

Så mycket kan du spara med en värmepump

Om jag känner mig intresserad av värmepump; hur går jag vidare, vilken pump passar bäst? Hur mycket kan jag sänka min energikostnad med en värmepump?

De tio vanligaste frågorna om värmepumpar

Christian Petersen (Produktchef Värmepumpar, Vaillant Norden) svarar på konsumenternas frågor.

DEL 3: Kunder berättar – så mycket energi sparade vi

Så fick Maria och Emil ner sin elförbrukning med 30 procent

Maria Karlsson och Emil Larsson skaffade en bergvärmepump, och har nu skön och jämn värme i hela huset.

"Vi halverade våra energikostnader"

När Bert-Ove Andersson och hans bror tog över föräldrahemmet utanför Varberg var det viktigaste att modernisera uppvärmningen.

Värmepumpen säkrade nyårsfirandet i sommarhuset

Sommarstugan i Hällevik byggdes om i gammal stil och kompletterades med en toppmodern värmelösning från Vaillant.

Del 4: Så fungerar Vaillants produkter i vardagen

”Folk blir chockade över hur mycket de kan spara”

Tekniken idag är så mycket bättre än för 20 år sedan. Det är väldigt effektiva maskiner, säger Johan Björklund, Vaillant-installatör i Sölvesborg.

”Det roligaste med mitt jobb är att lösa folks problem”

Speciellt när det handlar om ekonomin, som ju är viktigast för de allra flesta, säger Marcus Hermansson, Vaillant-installatör i Karlskoga.

Fotriktigt och flippat? Så behöver inte miljövänliga val vara

Familjen Bullinger i Hvidovre har byggt ett hus som minimerar påverkan på klimatet. Därför är det ingen slump att de valde en grön värmelösning i form av en värmepump från Vaillant.